diumenge, 12 d’octubre del 2008

Google Translate....eina inesgotable.

Ja hem esmentat la importància que té per la educació la cerca d'informació, però també hem de tenir presents un concepte: l'idioma en què trobem la informació.
Moltes vegades quan busquem una informació en la web trobem que està en el nostre idioma però en molts casos hi han moltes referències que potser contenent informació interessant però ja no podem accedir a ella ja que està en un idioma que no dominem. Això fa que la nostra cerca quedi delimitada.


Google té una eina que és diu
Google Translate que et permet fer una traducció de un text o paraules en diferents idiomes o una traducció de les pàgines que estan en un idioma que no és el que vols o necessites en aquell moment.
Aquesta eina pot servir per què els infants puguin cercar la informació independentment de l'idioma en què el trobin, i també anar practicant una mica en els idiomes, ja que per exemples quan és vol traduir una paraula, indirectament també aprens com és diu aquesta paraula en l'altre idioma.

Per poder traduir les pàgines només em de seguir els següents passos:


Modalitat : Text i Web

1.-
Accedeix a Google Translate.
2.-
En la primera pantalla que surt, tens un requadre a on pots posar les paraules o text que vols que et tradueixi.


A.- Aquí poses la paraula o text a traduir.
B.- En aquest cas, podríem posar la paraula "hello", i com ens indica al requadre on posar anglès i català, ens la traduirà al Català. Si es vol és podem canviar els idiomes clicant sobre els noms de idiomes i desplegant el llistat de idiomes disponibles.

C.- Quant ja tens la paraula escrita, cliques a "tradueix" i sortirà en l'idioma que li correspongui.


Si el que vols és traduir una pàgina sencera el millor és entra en la pestanya que posa "
eines".

En l'aparta que diu "Aconsegueix traduccions amb un sol clic des de la barra d'eines del navegador", trobaràs un llistat de idiomes, i el o els que més creguis que facis servir i vulguis que t'apareixen a la barra d'eines només has de fer un clic i aguantant el botó anar a la barra d'eines i deixar anar el botó allà (arrossegar a la barra).
Un cop fet això veuràs que et surt l'idioma que has triat, i llavors quan entris en una pàgina en un altre idioma només has de
clicar sobre l'Idioma de la barra d'eines i et traduirà la pàgina automàticament.

En l'apartat d'eines també pots fer clic a la imatge que mostraré seguidament i aguantant el botó l'arrossegues a la barra d'eines i deixes anar el clic, això et servirà per tenir un accés directe al Google Trasnlate i poder accedir-hi ràpidament.

La pàgina també conté un apartat de cerca traduïda, en la que es posa una informació (per exemple en català) que és vulgui buscar, llavors Google, t'ho busca traduït en l'idioma que tu hagis triat (per exemple l'anglès).
Un cop buscada la informació en pàgines en anglès Google et mostrarà un llistat de pàgines en català en costat i la seva original en anglès en l'altre.


Per finalitzar, Google Translate, també disposa d'un
diccionari en el que pots buscar paraules per traduir-les combinant diversos idiomes.

En el cas que la traducció d'un aparaula o d'unt text no sigui molt entenedora o correcte, podem posar el curso a sobre i veurem el text en l'idioma original i fins i tot fent clic podrem arreglar la traducció escrivint la que creiem més adequada.

Si encara teniu algun dubte sobre el funcionament i les opcions de traducció de Google Translate, consulteu l'apartat que us poso aquí.

A continuació us deixo dos vídeos en els que és veu més gràficament com fer servir el Google Translate.