diumenge, 19 d’octubre del 2008

Les Pissarres Ditgitals.

Encara no us he parlat mai del Bloc de Bitàcola de Mestre TIC,és un blog en el que és tracten diferents temes relacionats amb el món educatiu i les novetats o coses interessants que van succeint en la nostra època.
Tots sabem que estem en una un moment de Revolució Tecnològica molt gran, en la que coses que fa temps pensàvem impossibles, cada cop les anem trobant més aprop nostre.

Mirant aquest Bloc que he nombrat anteriorment he trobat una entrada que he pensat que trobo interessant presentar-vos la.
Es tracta d'un concepte bastant innovador pel que fa al món de l'educació, es tracta de les pissarres digitals.
Les pissarres digitals són el que potser dintre d'uns anys, deixaran obsoletes les pissarres convencionals a on s'escriu amb guix i normalment són d'un color verdós fosc.

De Pissarres digitals en podem trobar de dos Tipus:

Les Pissarres Digitals (PD) :consisteix en un ordenador connectat a Internet (des del qual l'alumne o professor anirà controlant el que es vol que surti a la pantalla) un Vídeo Projector(encarregat de fer que és visualitzin les imatges) i una pantalla o superfície prou gran perquè la informació pugui arribar a tota la classe.



Pissarres Digitals Interactives (PDI) :
Ordenador amb Internet + Vídeo projector + Pantalla Mural Tàctil (es pot controlar l'ordenador des de la pantalla fet servir els dits com a punter o llapis) .



En aquests vídeos s'explica més gràficament que és una Pissarra Digital Interactiva.




(per a més informació també podeu consultar el següent link.)

Aquest tipus de eina tant potent encara està essent estudiada, en proves ja que poques són les escoles que disposen d'elles.
El que podem dir d'aquest mètode d'ensenyament pot afavorir a :
  • La motivació de l'alumne. (ja que una classe resulta més dinàmica i més atraient pel nen)
  • Atenció.
  • Participació.
També però una de les problemàtiques que podríem trobar de les pissarres és l'alt cost de tota la tecnològica que és necessita, però com hem dit abans, encara estan en fase de proves, pel qual ja anirem seguint l'evolució de les Pissarres Digitals a l'aula.

Per acabar us deixo un exemple de la utilització Pissarres Digitals.